Ministry - Psalm 69 Dodano: 2009-09-14 16:41
| Cytat: |
| opisywanie "Psalm 69" to niewdzięczne zadanie, porównałbym to do rozmowy ze ślepym o kolorach |
za ten text dałbym Ci Pulitzera :lol: :lol: :lol: :lol:
.
Dodano: 2009-09-14 16:46
To draństwo ciążyło mi od dłuższego czasu i kurde ciesze się żę udało mi sie coś sklepać :)
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Dodano: 2009-09-14 17:18
Bardzo ciekawa płyta z zajebistym brzmieniem.Pamietam te czasy kiedy to zachłyśnięty DEATH METALEM-oczywiscie wtedy hameykanckim,mozna było posłuchać tej perełki,to było novum
Dodano: 2009-09-14 17:22
Fajnie, że napisałeś tą recke, bo ja nie mogłem sie zebrać :> mysle że bardzo dobrze oddałeś treść tej płyty :) jedno z ciekawszych oblicz industrial metalu :)
.
Dodano: 2009-09-15 17:34
Genialna, wielowymiarowa płyta, no i genialne klipy
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)
Dodano: 2009-09-15 18:20
W czasach kiedy mtv mogło kojarzyć się z ciekawą muzyką i teledyskami (były takie czasy) 8O w programie "120 minut" - to ten program przed "Headbanger's Ball" :twisted: - o występie Gibby'ego w "JBMHR" Al stwierdził co następuje: " He drinks and he sings. The real american..."
Płyta jest naprawdę dobra i ma solidny wykop.
Refuse/Resist
Ministry Dodano: 2009-09-18 10:10
"Psalm 69" to płyta która prędzej czy pózniej musiała powstać. To fakt, pluto w pysk Jourgensenowi za wprowadzenie industrial rocka na salony , a zarazem temat stał się zaprzeczeniem istnienia antymuzyki. Bojkot i rewolucja którą przyniosło stopniowanie albumu do rangi orderów i nagród, zdradziło chciwy korporacjonizm muzyczny i dążenie do profitów. To dobry album , ale i prawdziwie zły we własciwym tego słowa znaczeniu. Można też przypisywać sabotaż muzyczny od środka , lecz przejaw tego to i tak wyciąganie pieniędzy.Który pomysł artysty był zamierzony?
Re: Ministry Dodano: 2009-09-18 15:34
| Dementia napisał(a): |
| "Psalm 69" to płyta która prędzej czy pózniej musiała powstać. To fakt, pluto w pysk Jourgensenowi za wprowadzenie industrial rocka na salony , a zarazem temat stał się zaprzeczeniem istnienia antymuzyki. Bojkot i rewolucja którą przyniosło stopniowanie albumu do rangi orderów i nagród, zdradziło chciwy korporacjonizm muzyczny i dążenie do profitów. To dobry album , ale i prawdziwie zły we własciwym tego słowa znaczeniu. Można też przypisywać sabotaż muzyczny od środka , lecz przejaw tego to i tak wyciąganie pieniędzy.Który pomysł artysty był zamierzony? |
Czy to wazne jakim sposobem JURGENSEN chciał wyrwac kase na ćpanko i chlanie?Obydwa pomysły przyniosły skutek
Ministry Dodano: 2009-09-19 09:16
Istotne.Popularność Ministry sprawiły że industrialny rock zaowocował takimi kwiatkami jak Marylin Manson czy Nine Inch Nails. Mniej było w tym idei a więcej robienia szmalu. Barker & Jourgensen nie są autorami
podręcznika do muzycznego biznesu, ale się przyczynili o upadku industrialu w latach 90. Niestety ta muzyka jest teraz kojarzona z w/w zespołami a mało kto już pamięta SPK, Monte Cazazza , Leather Nun czy Throbbing Gristle. Fakt jest jeden - muzyka rockowa przybiera maski i oblicza gatunków popularnych, kreując własnych przedstawicieli ,wyciskając soki z oryginałów. Po prostu Pop Art - Sztuka dla Mas.
Re: Ministry Dodano: 2009-09-19 09:20
| Dementia napisał(a): |
| mało kto już pamięta SPK, Monte Cazazza , Leather Nun czy Throbbing Gristle. |
Nie zawstydzaj mnie, żadnej z tych kapel nie słyszałem :oops:
.
Dodano: 2009-09-19 09:29
Jourgensen sam sobie winny - zamiast w pełni skupić się na Ministry podzielił wszystkie swoje pomysły na kilka projektów. Sam jest trochę winien tego, że industrial - dłużej w mediach nie po królował tylko nieliczni załapali się na "popularność". A przecież sporo w gatunku "dobroci" jest :lol: Tylko, że teraz trzeba mocno kopać, dokopywać się, ale mnie to nie przeszkadza nic, a nic :roll:
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Dodano: 2009-09-19 10:19
Moze i sam sobie winny,coś było w jego osobowosci co pociagneło go ku heroinie,a jak wiemyy heroinisci to raczej outsiderzy,bez parcia ku sławie,dlatego po komercyjnym sukcesie PSALM 69,postanowił wszystko sciagnac w dół
Re: Ministry Dodano: 2009-09-19 10:58
| Harlequin napisał(a): |
| [quote:b03e4ca07b="Dementia"] mało kto już pamięta SPK, Monte Cazazza , Leather Nun czy Throbbing Gristle. |
Nie zawstydzaj mnie, żadnej z tych kapel nie słyszałem :oops:[/quote:b03e4ca07b]
W sumie jest to dowód tego że industrial dziś ma inne imię, umarł gdzieś w 1983 roku, po upadku Industrial Records. Polecam te zespoły , bo to kwintesencja maszynowego hałasu i cywilizacyjnego zgiełku. W szczególności SPK , który był dla mnie synonimem prawdziwego industrialu.
Niestety, w Polsce popularność tego gatunku, to było parę kapel w okolicach 1992 roku..
Dodano: 2013-09-03 00:57
Album nieprzemijający. do tego genialne klipy, które pierwszy raz obejrzałem w programie Beavis & Butt-head.
A co do hate/ love względem lidera to stanowczo na wyrost. Bowiem dla mnie to świetny muzyk, nawiedzony politykier, do tego ćpun. ale skoro mnie interesuje efekt finalny na CD, więc reszta jego oblicz, poza muzycznym , mnie nie interesuje.
Płytę polecam!!!
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)